Schapenhouderij Bolsemaheerd

Tekstvak:  
 






 
 
 
Tekstvak:  
Lamsvlees
lekker, licht, mals en veelzijdig !

Feestelijk of voor alle dag,
lamsvlees kan altijd.
Het is lekker, gezond en mager
en u kunt er volop mee varieren.
Daarom is lamsvlees het
lekkerste lentevlees.

De licht pittige smaak geeft het lamsvlees
een eigen karakter.
Het vlees is licht verteerbaar en past
dus goed in een gezond voedingspatroon.

Bovendien bevat lamsvlees weinig vet en veel
gezonde voedingsstoffen zoals eiwitten,
ijzer, zink en vitamine B.
Wist u dat 100 gram lamsvlees al een groot
gedeelte van onze dagelijkse
behoefte aan eiwit dekt ?
 Recepten

Kruidige lamskoteletkes

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten

Ingredienten :

1 teentje knoflook
2 eetlepels zonnebloemolie
1/2 theelepel gemalen koriander
1/2 theelepel gemalen komijn
vers gemalen peper
12 lamskoteletjes
1 klein blikje ananasschijven
2 kiwi′s
1/2 rode peper
1/2 eetlepel zoute ketjap
1 eetlepel wokolie
2 eetlepels fijn gehakte korianderblad 
Zout 

Bereiding: Pel de knoflook boven de zonnebloemolie uit. Roer er de gemalen koriander, komijn en peper naar smaak door. Wrijf de koteletjes ermee in en leg ze afgedekt 30 minuten in de ijskast. Snijd intussen de ananas in kleine blokjes. Schil de kiwi′s en snijd ze in kleine blokjes. Verwijder de zaadjes uit de rode peper enhak het vruchtvlees fijn. Schep de ananas met kiwi, rode peper, ketjap, wokolie en korianderblad door elkaar. Verhit de koekenpan met anti-aanbaklaagen bak de koteletjes aan beide kantenmooi bruin en in 7 minuten rose. Neem ze uit de pan en laat het vlees afgedekt met alu-folie 5 minuten rusten. Bestrooi het vlees met zout naar smaak en serveer het met de salsa.

Recepten Lamsvlees Bolsemaheerd

Thumb_lamsbout